Vraag en antwoord over coronavirus en opleidingen en trainingen

Informatie - Nederlandse Sales AcademieWe krijgen veel vragen over het coronavirus en de doorgang van opleidingen en trainingen en hoe de Nederlandse Sales Academie hiermee omgaat. Hieronder staan de meest gestelde vragen en antwoorden. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

Laatste update: 17 januari 2022

Q&A Coronavirus en opleidingen en trainingen

Bij Nederlandse Sales Academie krijgen we veel vragen van deelnemers over het coronavirus en welke gevolgen dit heeft voor de opleidingen en trainingen. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Gaan de trainingen en opleidingen nog door?

Ja, onze trainingen en opleidingen met startgarantie allemaal door. Klassikaal als het kan, online als het moet. Via de leren online omgeving worden deelnemers geïnformeerd hoe dit werkt. De doorgang van incompany trainingen bepalen we in overleg met de betreffende klant.

Op 14 januari werden er nieuwe versoepelingen aangekondigd, waarbij duidelijk werd dat we weer klassikaal mogen trainen. Onze trainingen en opleidingen vallen namelijk onder de noemer ‘essentieel voor de uitoefening van je beroep’.

Wat doet Nederlandse Sales Academie om verspreiding van het virus te voorkomen?

Wij volgen te allen tijde de meest recente maatregelen van het RIVM. Vanaf 25 september 2021 is het verplicht om in horecalocaties in bezit te zijn van een geldig Coronatoegangsbewijs (QR-code). Al onze trainingen en opleidingen vinden plaats in een horecagelegenheid. Deze locaties zijn verplicht iedereen bij binnenkomst te checken op een geldig Coronatoegangsbewijs (QR-code). Wij vragen daarom alle deelnemers om dit bewijs mee te brengen.

Wil je weten hoe je dit kunt doen? Kijk dan op https://coronacheck.nl/nl. Ook is het mogelijk om op papier een QR te krijgen. Meer informatie: https://coronacheck.nl/nl/print/.

Tevens is het dragen van een mondkapje bij verplaatsing binnen een gebouw van 29 november weer verplicht.

We beseffen dat dit voor sommige mensen veel gevraagd is. Helaas zijn wij gebonden aan de regels van de overheid en de locaties. Daarom hopen we op jullie begrip en medewerking.

Wij vragen alle deelnemers om bovendien onderstaande adviezen te volgen:

  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten en/of koorts
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog (dus niet in je hand)
  • Was je handen regelmatig grondig met zeep, 20 seconden lang
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geef elkaar geen hand of omhelzing

In het protocol staan alle richtlijnen voor klassikaal trainen op een rij.

Wat doet de trainingslocatie om verspreiding van het virus te voorkomen?

Al onze trainingslocaties hebben passende maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hierbij volgen zij allemaal de richtlijnen van het RIVM.

Ik heb me ingeschreven voor een training of opleiding en ik mag vanwege mijn werk of vanwege een persoonlijke risicofactor niet naar evenementen en bijeenkomsten toe.

Bij de Nederlandse Sales Academie zorgen we er in dit geval voor dat je je training of opleiding kosteloos kan verplaatsen naar een later moment. Neem hiervoor – minimaal 2 weken voor aanvang – telefonisch contact met de Nederlandse Sales Academie op om een nieuwe datum in te plannen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om de training online mee te doen.

Ik heb me ingeschreven voor een training, maar heb verkoudheidsklachten. Wat nu?

Het is belangrijk hierin de adviezen van de overheid te volgen. Kom dan niet naar de training of opleiding om eventuele verdere verspreiding van het virus te voorkomen, en zorg goed voor jezelf. Informeer ons telefonisch 0172 – 22 40 07 of per e-mail (info@salesacademie.nl) van je afwezigheid. Je mag de training of opleiding kosteloos verplaatsen.

Kan de training ook op afstand worden gevolgd?

Als er gegronde bezwaren zijn om de training vanwege het coronavirus niet klassikaal te volgen, dan is dit meestal wel te regelen. Wil je dit, neem dan contact op met onze support afdeling. Zij kijken dan samen met jou naar een passende oplossing. Zie hierboven.

Gaan de opleidingen en trainingen in het voorjaar van 2022 door?

Schrijf je gerust in voor een training, opleiding of cursus in dit voorjaar. Als het minimum aantal deelnemers bereikt is, gaat deze door. Mochten de richtlijn van het RIVM voorschrijven dat dit niet klassikaal kan, dan wordt het een online training. Met onze unieke “ongelimiteerd herhalen garantie” kun je de training of opleiding altijd herhalen.

Ik wil me inschrijven voor een training of opleiding, maar vind dit vanwege het coronavirus nogal een groot risico.

Uiteraard hebben we hier begrip voor. Wanneer je je hebt ingeschreven voor een opleiding of training en deze kan door de omstandigheden van het coronavirus niet doorgaan, dan mag je deze te allen tijde kosteloos verplaatsen naar een ander moment.

Een andere mogelijkheid is het nemen van een optie. Op die manier verzeker je jezelf van een plek bij de opleiding of training (als deze het minimum aantal deelnemers heeft bereikt).

Is het dragen van een mondkapje verplicht?

Tijdens de training hoeft geen mondkapje gedragen te worden. Wel als je je in het gebouw verplaatst.

Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp, dan kun je contact met ons opnemen via 0172 – 22 40 07 of via info@salesacademie.nl.